futuretro

onlány offlány.

Friss topikok

  • taskaradio: hat ez egy nagy kalap kaka. sztem hagyom menni a levesbe, egyszeruen unalmas es olvashatatlan. (2012.11.30. 10:27)
  • taskaradio: igy legyen :) (2012.06.11. 09:51)
  • taskaradio: Köszönöm itt is! :) (2012.05.10. 10:33)
  • taskaradio: nem volt ez verseny, veled meg aztan semmikeppen, max az idommel :) (2011.12.09. 09:47)
  • phnb: Fú, a 3. Abercrombie kötet a legjobb. A sztori vége kicsit hasbaakasztó és eléggé áthangolja, amit... (2011.11.11. 18:40)

Címkék

2013 (3) 2014 (3) 2015 (1) 2019 (1) 2020 (1) anyasag (3) babak (3) babaszoba (2) buli (1) celok (1) csalad (2) csaszar (1) csoda (1) festes (2) fittness (1) flora (1) freeblog (1) halaadas (1) hetkoznapok (1) hobbi (1) ikrek (2) import (1) kifogas (1) kindle (1) konyv (8) maxim (1) mi (2) munka (1) nyar (1) para (4) pottyos (2) remeny (1) rinya (1) sister (1) sport (1) szerelem (1) szilveszter (1) szules (1) szuletesnap (1) terv (1) teso (1) thanksgiving (1) unnep (1) utazas (4) varakozas (3) varandossag (5) vatera (1)

ez a tavasz a nagy elhatározásoké. például tuti, hogy végre megcsinálom a jogsit. gimis koromban leszartam, most meg már kurvára idegesít, hogy nincs, így belekezdek, és magammal ráncigálom a pasimat is. mert ha nekem meglesz, nehogy már neki ne legyen... ugye.

szánalmasan öregnek érzem magam ahhoz, hogy most vágjak bele, amikor a legtöbb korombelinek már sok éve kormány van a keze ügyében, de tényleg jobb később így és ekkor, mint sohanapján. 

2007.04.06. 11:49 taskaradio

Szólj hozzá!





    " Én bizony nem félek a nehéz időktől, Rudy - mondta meleg hangján. - Volt benne részünk jócskán, mégis mindig átvészeltük. Apádat se keserítették el soha az ínséges esztendők. Elmondanék nektek egy történetet. Ti, fiúk, talán nem is emlékeztek arra a rettenetes, forró évre, amikor július negyedikén mindent felperzselt az aszály. A kukoricát, a kertet, mindent. Lucernát akkoriban még nem vetettünk - azt hiszem, csak később találták föl.
    Szóval, apátok a kukoricát kapálta aznap, én meg éppen szilvát főztem be itt a konyhában. Szakajtószámra termett azon a nyáron. Észrevettem ugyan, hogy nagy a hőség, de hát a konyhában mindig meleg van, ha befőttet tesz el az ember, meg aztán le is kötött a munkám, nem törődtem vele. Egyszer csak, úgy három óra tájt, beállít Anton. Kérdem, mi a baj.
    - Semmi - azt mondja -, nagy a hőség, máma nem dolgozom többet. - Elálldogált egy darabig, aztán azt mondja: - Nem végzel még? Szeretném, ha valami finomat főznél ma estére. Július negyedike van.
    Mondtam neki, hogy eridjen az utamból, mert sok a dolgom, és hogy megteszi a forró tészta, meg a szilva is.
    - Én sült csirkét akarok - mondja, azzal kiment, és kettőnek kitekerte a nyakát. Ti hárman, legnagyobbak, akkor még apróságok voltatok, kinn játszottatok, izzadtatok az udvaron, apátok meg odavitt benneteket a lóúsztatóhoz, a szélkerék mellé, levette a ruhátokat, és belenyomott a vízbe. Az a két juharfa igencsak csenevész volt még akkoriban, de azért tartott valami árnyékot. Aztán ő is levetkőzött, és bement utánatok. Hát ahogy ott játszik veletek a vízben, egyszer csak behajt az udvarra a metodista lelkész: azért jött, merthogy a szomszédok aznap este az iskolateremben gyülekeznek esőért imádkozni. Persze rögtön a szélkerékhez hajtott, és ott talált benneteket az apátokkal együtt pucéron. Én a konyhaajtóban álltam, és muszáj volt nevetnem, mert az a lelkész úgy tett, mintha életében nem látott volna meztelen embert. Borzasztóan zavarba jött, de hiába, mert apátok nem érhette el a ruháját; fölakasztotta a szélkerékre, hogy a nap kiszívja belőle az izzadtságot. Feküdt hát a lóúsztatóban, egyikteket a hátára vett, hogy egy kicsit eltakarja meztelenségét, és úgy válaszolgatott a lelkésznek.
    Amikor már eleget játszottatok a vízben, tiszta ruhát adott rátok, maga is tiszta inget vett, én meg elkezdtem vacsorát főzni. Egyszer csak azt mondja apátok: - Túl nagy a meleg idebenn, így nem lehet kényelmesen vacsorázni. Csapjunk pikniket a kertben. A szedersövény mellett vacsorázunk, a hársfák alatt.
    Így hát kivitte az egész vacsorát meg egy üveg vadszőlőbort a kertbe, és mondhatom, minden falat fölséges volt. A szél is hűvösebb lett, ahogy lement a nap, és az idő is egész kellemesre fordult, de észrevettem, hogy a hársfák levelei furcsán összezsugorodtak. Elgondolkoztam aztán megkérdtem apátokat, nem perzselte-e fel az a forró szél a veteményest meg a kukoricát.
    - Kukorica - mondta - kukorica, az nincs.
    - Miket nem beszélsz? - mondtam. - Talán bizony nem vetettünk harminc holddal?
    - Nincs már abból egy szál se - mondta -, se nekünk, se másnak. Ma délután három órakor úgy megsült az egész, mintha csak a kemencébe raktad volna.
    - Úgy érted, nem lesz termés? - kérdeztem. Elképzelni se tudtam, azok után, hogy annyit gürcölt a földeken.
    - Az idén nem lesz termés - mondta. - Ezért csaptunk ekkora vacsorát. Élvezzük, amink megmaradt.
    Hát, így viselkedett apátok, amikor a többi szomszéd úgy nekikeseredett, hogy az arcába se mertek nézni az embernek. És mi vidáman éltünk abban az évben is, bár szegények voltunk, de hát a szomszédok se mentek többre a kesergésükkel. Sokan úgy elbúsultak, hogy a végén elromlott az emésztésük, és azt se tudták megenni, amijük megmaradt. "

Willa Cather: Rosicky szomszéd (1932)

2007.04.05. 11:02 taskaradio

Szólj hozzá!





az milyen, hogy egy pasi a liftben kb. öt centiről belebámult a képembe? de nem ám egy másodpercig, hanem egészen addig, amíg föl nem értünk. az intim zónámba engedély nélkül történő bepofátlankodás miatt még barátoknak is simán letépem a micsodáját, nemhogy egy idegennek.

2007.04.04. 16:14 taskaradio

2 komment





ja, egyébként még mindig nincs otthon net. marad az offlánykodás. meg a deal. pasim kitalálta, hogy az alatt a hat hét alatt, amíg szopópályán vagyunk, bizniszeljünk a szomszéd sráccal. régebben már volt róla szó, hogy egy időre osztozkodunk a neten. pánikhelyzet, na. remélem még mindig áll az ajánlata. és újra posztolhatok az ágyból. :)

2007.04.03. 12:52 taskaradio

Szólj hozzá!





mondtam én, hogy jóga lesz ebből. a dolgok a következőképpen zajlottak: mindig szerettem volna ilyesmit csinálni, de egyedül valahogy sose jutottam el még a küszöbig sem. aztán egyszercsak jött valaki, aki szintén ezt csinálja, aztán jött mégvalaki, és végül megkörnyékezett a kolléganőm is, hogy akkor csináljuk ezt jövő héttől, és hogy milyen jó lehet, próbáljuk ki, aztán majd később meglátjuk, milyen szelek lesznek, vagy hogy egyáltalán tetszik-e. bár azt nem tudom, hogy a 40 fokos hőségben nem fogok-e már az első perc után kifeküdni, és könyörögni a sorsnak, hogy mihamarabb legyen vége az órának, mert én ezt már nem bírom tovább, és szégyenszemre mégsem kulloghatok ki az ajtón mindenki szeme láttára.

persze mindig szerettem a kihívásokat. és ha valami, akkor ez kihívás. meg sport. meg lazítás. meg minden egyszerre.

2007.04.03. 12:25 taskaradio

Szólj hozzá!





úgy fest, a sörunikumosból sose lesz sör és/vagy unikum. és  - érdekődés hiányában - grész sem lesz. mondjuk franciakrémes még lehetne. hiszen azt bárkivel bármikor bárhol. :)

mert csak bizonyos ideig szeretek monologizálni, egy darab után megunom. a párbeszéd jobban fekszik. tudod, annak van zamata. ízes. virtuóz. repül a labda oda és vissza. azt szeretem. de ezt, amit most művelgetek, ezt nem. ez unalmas, nyünnyögős. nem jó.

hát, így. és most balra el.

2007.04.02. 14:28 taskaradio

Szólj hozzá!





van úgy, hogy néha az utcán, a buszon vagy a villamoson ecetszagot érzek. ahogy ma is. idősebb emberek pórusaiból árad, és én fintorogva odébbállok. a mai nap különlegessége azonban az, hogy a gyárban a folyosón is ecetszaggal birkózom. van olyan betegség, amelynek folyamodványaként az ember lánya ecetszagot érez?

2007.04.02. 11:02 taskaradio

Szólj hozzá!





süti beállítások módosítása